TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Başkanı: Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yapısal Reformlar Önemli

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yapısal reformların ve dijital altyapının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

MÜCADELE SADECE DENETİM İLE YETERLİ DEĞİL

Kartaloğlu, vergi mevzuatı ve uygulamalarının kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkili olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, kayıt dışı ekonominin rekabet eşitsizliğine ve vergi kaçaklarına yol açtığına dikkat çekti.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yapısal reformlar ve dijital altyapının önemine değinen Kartaloğlu, şunları belirtti: “Ancak, mücadelenin yalnızca denetimlerle yapılması yeterli olmayacaktır. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, yapısal reformlar ve dijital altyapıyla desteklenmelidir.”

“VERGİ AFFI” KAYIT DIŞILIĞI TEŞVİK EDİYOR

Kayıt dışı ekonomiyi besleyen en önemli unsurlardan biri olan “vergi affı” uygulamalarına dikkat çeken Emre Kartaloğlu, şunları söyledi: “Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi engelleyen bu tür uygulamaların önüne geçmek için acil yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Bu mücadele, iş dünyası ve meslek mensuplarının da dahil olduğu tüm paydaşların aktif katılımıyla başarıya ulaşacaktır.”

“CEZALANDIRMAKTAN ZİYADE REHBERLİK ÖNEMLİ”

Kartaloğlu, vergi uygulamaları ve finansal teknoloji alanlarında dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Denetimlerin amacı, mükelleflere rehberlik etmek ve vergiye gönüllü uyumu sağlamaktır. Bu yaklaşımla, hem iş dünyası faaliyetlerini sürdürebilecek hem de sağlıklı vergi gelirleri elde edilecektir.”

MEHMET ŞİMŞEK: OSB’LERE VERGİ MEMURLARI YERLEŞTİRİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılarını tespit etmek için organize sanayi bölgeleri ve hallerin giriş-çıkışlarına vergi memurları yerleştirileceğini duyurdu. Şimşek, bu adımın vergi kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Related Posts

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, “Çin ile ABD’nin yeniden ‘diplomasi’ demesi oldukça önemli bir gelişme ancak zaman alacak bir süreç olacak.” dedi.

Kiracılar dikkat: O işlem e-Devlet üzerinden yapılabilecek!

Emlak danışmanları, e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisine kavuştu. Bu yenilikle birlikte kiracılar ve ev sahipleri arasındaki işlemlerin daha güvenli hale gelmesi hedefleniyor. Sistem, dolandırıcılıkla mücadeleye de önemli katkı sağlayacak.