EPDK, fatura gönderim yöntemini güncelledi

EPDK’den Yeni Perakende Satış Sözleşmesi Başlıyor

EPDK’nin verdiği bilgilere göre, 22 Kasım 2018 tarihli Perakende Satış Sözleşmesi artık yürürlükte değil ve yerine yeni bir PSS kabul edildi. Bu değişiklik Resmi Gazete’de duyuruldu.

Kurum, ocak ayında yayımlanan “Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında, perakende satış sözleşmelerinde yer alması gereken detayları göz önünde bulundurarak yeni bir sözleşme oluşturdu.

Artık yüz yüze yapılan perakende satış sözleşmelerinde, tüm sözleşmenin tüketiciden imzalanması yerine, temel bilgileri içeren tek sayfalık bir “Sözleşme Kurma Formu” imzalanarak PSS oluşturulacak. Ayrıca, uzaktan yapılan sözleşmelerde tüketicinin doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlayacak formatı koruyarak bu formun tek sayfa olmasına dikkat edilecek.

Tüketicinin isteği üzerine, sözleşmenin tamamının tüketiciye sunulması ve imzalanmasıyla da sözleşme kurulabilecek.

FATURA GÖNDERİM YÖNTEMİ DEĞİŞİYOR

Yeni perakende satış sözleşmesi kapsamında fatura iletim yöntemleri de güncellendi. Artık tüketiciler, faturalarını yazılı olarak alabilecekleri gibi kısa mesaj, e-posta, e-fatura ya da e-arşiv yoluyla da elektronik ortamda alabilecekler. Mesken dışındaki kullanım yerlerinde ise tüketicinin başvurmasına gerek kalmadan faturalar elektronik ortamda gönderilecek.

Elektronik faturalar, görüntülenebilir ve hemen indirilebilir olacak şekilde hazırlanacak, ayrıca görme engelliler için erişilebilir ve ekran okuyucu programlarla uyumlu olacak. Tüketicinin iletişim bilgileri bulunuyorsa, fatura tutarı ve son ödeme tarihi kısa mesaj yoluyla da bildirilecek.

Ayrıca, PSS başvurusu yaparken artık belge talep edilmeksizin tüketicinin beyanı esas alınacak. EPDK ayrıca, mevcut Perakende Satış Sözleşmelerinin geçerliliğini yeni bir sözleşme yapılmasına gerek olmadan sürdüreceğini duyurdu.

KAYNAK: AA

Related Posts

KOBİ’lerin yapay zekâ karnesi nasıl?

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Özdemir, Meclis Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu’nda küçük işletmelere yönelik dijital dönüşüm ve yapay zekâ araştırmasından çıkan sonuçları aktardı.

Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

İstanbul’da dün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından zorunlu deprem sigortalılık oranları gündeme geldi. Marmara Bölgesi’nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova’da olurken, İstanbul’un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 olduğu görüldü.

EYT, SSK, Bağ-Kur… Emeklilik planlamasında kritik 15 kural

SGK sisteminde emeklilik, sigorta başlangıç tarihinden son ödenen prim gün sayısına kadar birçok değişkene bağlı olarak şekil alıyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca çalışanı ilgilendiren emeklilik planlaması ile ilgili detayları köşe yazısında ele aldı.

Bakan Uraloğlu’ndan uçak biletlerinde tavan fiyat ve GSM firmalarıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi sonrası dün yaşanan iletişim sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul depremi köprü ve otoyolları etkiledi mi? Bakan Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da Türkiye’nin Ulaşımda Net Sıfır Emisyon Yol Haritası Projesi Lansmanı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Tatil planı yapanlar dikkat! Fiyatlar uçuşa geçti! 1.5 milyona sezonluk villa

Yaz aylarına girmek üzereyken tatil bölgelerinde sezonluk kiralarda dikkat çeken artışlar gözlendi. Daire, villa şeklinde 4-5 aylık kiraya verilen mülklerde fiyatlar dudak uçuklatıyor. İşte detaylar…