Marmara’da artan müsilaj balıkçıları vurdu; avlanamıyorlar

Marmara Denizi’nde Balıkçıları Endişelendiren Müsilaj Problemi

Marmara Denizi’nde yeniden görülmeye başlayan müsilaj (deniz salyası), Tekirdağ’daki balıkçıların ağlarına yapışıp, zarar vermeye başladı. Müsilaj nedeniyle balıkçılar avlanamıyor ve mücadele etmek zorunda kalıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, müsilajın temel sebeplerinden birinin denizlere bırakılan azot ve fosfor olduğunu belirtti.

Balıkçılar Endişeli: “Marmara Denizi Bitmiş Durumda”

Marmara Denizi’nde yeniden kendini göstermeye başlayan müsilaj, balıkçıları endişelendiriyor. Balıkçılar, ağlarının müsilajla dolması nedeniyle balık avlamakta zorluk yaşadıklarını dile getiriyor. Balıkçı Mehmet Ali Tuncer, müsilajın balıkçılığı olumsuz etkilediğini ve denizin canlılarına zarar verdiğini vurgularken, 70 yıllık tecrübeye sahip olan Aydın Şengül de Marmara Denizi’nin durumunu endişe verici bulduklarını ifade etti.

Müsilaj Sorununun Temel Nedenleri ve Çözüm Önerileri

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, müsilaj sorununun temel sebeplerini açıkladı. İklim değişikliği, deniz suyu sıcaklığının artması ve denize yapılan deşarjlar müsilaj oluşumunu tetikliyor. Prof. Dr. Tecer, bu sorunun çözümü için ileri biyolojik arıtma tesislerinin kurulması gerektiğini belirtiyor.

Marmara Denizi’nde Alarm Zilleri Çalıyor

Prof. Dr. Tecer, müsilajın sadece balıkçıları değil, Marmara Denizi ekosistemini de olumsuz etkilediğini vurgulayarak, ekolojik dengenin bozulmasıyla ilgili endişelerini paylaşıyor. Müsilaj sorununun ortadan kaldırılması için acil eylem ve tedbirler alınması gerektiğini ifade ediyor.

2024’ün gözden kaçan 26 dizi ve filmi

Geçmiş yıllarda gözden kaçan 26 dizi ve filmi hatırlamaya ne dersiniz?

Related Posts

‘Gücü basitliğinde’: Sirke temizlikte ne kadar etkili?

Sirke, bir temizlik ürünü olarak insanlar ve gezegen için çok çeşitli faydalara sahip. Ama inceliklerini bilerek kullanmak gerekiyor.

Demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, erken yaşlarda demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi.

Z kuşağının yeni seyahat trendi: JOMO!

3.300 katılımcıyla yapılan ankete göre Z kuşağı arasında yeni bir seyahat trendi yükseliyor. Yeni nesil beslenme, egzersiz, yenilenme ve ruh sağlığını bir arada barındıran bütünsel bir tatil konsepti talep ediyor.

Seyahatte karşılaşabileceğiniz ölümcül risk: Belirtilere dikkat!

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen sıtma, özellikle tropikal bölgelerde yeniden yükselişte. Tropikal bölgelerden gelen vakalarda endişe verici bir artış yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Bahadır Ceylan, yüksek ateşle başlayan hastalığın tedavi edilmezse çoklu organ yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Deprem geçti ama korkusu kaldıysa bu uyarıya kulak verin

Klinik Psikolog Sermin Bozbağ, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yoğun kaygı yaşayan bireyleri uyardı. Psk. Bozbağ, “Deprem korkusu normaldir, ancak etkisi uzun sürüyorsa profesyonel destek alınmalı” dedi.

Sezaryen bir doğum tercihi değil, bir nevi ameliyattır

SAMSUN Sağlık Müdürü Mustafa Uras, “Sezaryen bir doğum tercihi değildir, bir nevi ameliyattır. Anne ve bebek sağlığı açısından bir tehdit olduğu zaman doktor tarafından verilen bir karardı. Maalesef son yıllarda gerek anne adaylarımızın kararı olsun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir