Meta’nın akıllı gözlükleri, canlı çeviri özelliği sunuyor!

Meta, Ray-Ban İşbirliğiyle Akıllı Gözlüklere Canlı Çeviri Özelliği Ekledi

Meta, Ray-Ban işbirliğiyle geliştirdiği akıllı gözlüklere gerçek zamanlı çeviri özelliği ekledi. Daha önce yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen bu özellik, 24 Nisan 2025 itibarıyla daha geniş çapta kullanılabilir hale geldi.

Meta’nın Akıllı Gözlükleri, Canlı Çeviri Özelliği Kazandı

Canlı çeviri özelliği, Meta’nın 2024 yılında düzenlediği Connect etkinliğinde tanıtılmış ve Aralık ayında bazı ülkelerde kullanıma açılmıştı. Özellik sayesinde kullanıcılar; İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dilleri arasında gerçek zamanlı sesli çeviri alabiliyor.

Konuşma sırasında çeviri doğrudan gözlük üzerinden sesli olarak aktarılırken, yanıtlar bağlı akıllı telefon ekranında görüntülenebiliyor. Ancak çeviri özelliğinden yararlanmak için ilgili dil paketlerinin cihaza önceden indirilmesi gerekiyor.

Geliştirilen sistem, kullanıcıların farklı dillerdeki bireylerle doğrudan ve anlık iletişim kurabilmesini sağlıyor. Gözlükler çeviri sırasında konuşmaları anında algılayıp çevirirken, kullanıcıların yanıtları ve içeriklerle olan etkileşimi gözlükle eşleşmiş telefon ekranından yönetiliyor.


OpenAI, Google Chrome’u Satın Alabilir!

OpenAI, Google Chrome’u satın almak için hazırlıklara başladı. Bu hamle, teknoloji sektöründe dengeleri değiştirebilir.

Meta, bu yeni özellikle birlikte gelecekte sunulacak işlevler hakkında da bilgi verdi. Yakın dönemde devreye alınması planlanan Live AI özelliğiyle birlikte, gözlüğün yerleşik kamerası sayesinde kullanıcıların gördüğü her şey yapay zeka sistemine aktarılabilecek.

Ayrıca Ray-Ban Meta gözlüklerin mesajlaşma ve arama yetenekleri de genişliyor. Gözlükler üzerinden Instagram uygulaması aracılığıyla doğrudan mesaj, fotoğraf gönderimi, sesli ve görüntülü arama yapılabiliyor.

Gözlüklerin fiyatı ise 299 dolardan başlıyor. Peki siz bu cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Başlıksı1000 yıldır kayıp olan Babil ilahisi yapay zekâyla çözüldü

Uzmanlardan oluşan uluslararası bir ekip, yaklaşık 1000 yıldır kayıp olan Mezopotamya dönemine ait gizemli bir ilahiyi çözdü. Kil tabletlere yazılmış olan “Babil İlahisi”, antik Babil kentinin ihtişamını gözler önüne seriyor ve kent sakinlerinin günlük yaşamına dair yeni bilgiler sunuyor. Keşfin ayrıntıları, Iraq dergisinde yayımlandı.

Yıldızlararası yeni bir cisim keşfedildi: ‘A11pl3Z’

ATLAS Gözlemevi, 1 Temmuz 2025’te A11pl3Z adlı yeni bir yıldızlararası cisim keşfetti. Bu cisim, ʻOumuamua ve Borisov’dan sonra Güneş Sistemi’nde tespit edilen üçüncü yıldızlararası obje oldu. A11pl3Z isimli cismin 3 Temmuz’da saat 22.00’de Virtual Telescope Project tarafından canlı yayında gözlemleneceği açıklandı.

2025 yılının ilk yarısındaki en iyi oyunlar belirlendi

2025 yılı bitmeden daha çok oyun çıkacak ancak yılın başından beri çıkan oyunları değerlendiren Metacritic, 2025’in şimdiye kadarki en iyi oyunlarını listeledi.

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!

WhatsApp Özet kullanıma sunuldu: Mesaj kaçırmaya son!

Meta’nın yapay zeka desteği ile kullanıma sunduğu yeni özellik sohbetleri yakalamayı artık çok daha kolay bir hale getiriyor.

Xiaomi 16 serisi bomba gibi geliyor

Xiaomi’nin heyecanla beklenen amiral gemisi 16 serisi, teknoloji kulislerinde şimdiden büyük yankı uyandırıyor. Çinli şirketin bu yılın sonlarına doğru tanıtmayı planladığı seri, yeni bir premium modelle ve Mi 11 Ultra’dan tanıdık bir özellikle …

vozol puff