Zen Browser’de DRM eksikliği tartışma yaratıyor

Zen Browser: Gizlilik Odaklı Açık Kaynaklı Web Tarayıcısı

Zen Browser, Mozilla Firefox altyapısı üzerine inşa edilen açık kaynaklı ve gizlilik odaklı bir web tarayıcısı olarak dikkat çekiyor. Zen, takipçileri ve reklamları engelleyerek kullanıcı verilerinin toplanmasına izin vermiyor. Hafif yapısı ve özelleştirilebilir arayüzü ile hızlı ve verimli bir tarama deneyimi sunuyor. Zen Mods ile bölünmüş pencere, dikey sekmeler ve tema seçenekleri gibi gelişmiş özellikler sunmaktadır.

Ancak tarayıcının en büyük eksikliği DRM desteğine sahip olmamasıdır. Bu sebeple Netflix ve HBO Max gibi dijital içerik platformları Zen üzerinde kullanılamamaktadır. Geliştirici, Google’ın Widevine lisansı için talep ettiği maliyetin tek başına bir geliştirici için karşılanamaz olduğunu ve bu lisansın genellikle büyük şirketler tarafından tercih edildiğini belirtmektedir. Dolayısıyla, yakın gelecekte DRM desteğinin sunulmayacağı duyurulmuştur.

Son güncelleme olan 1.14.3b sürümünde renk seçim aracında iyileştirmeler yapılmış ve çeşitli hata düzeltmeleri sunulmuştur.

Related Posts

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Başlıksı1000 yıldır kayıp olan Babil ilahisi yapay zekâyla çözüldü

Uzmanlardan oluşan uluslararası bir ekip, yaklaşık 1000 yıldır kayıp olan Mezopotamya dönemine ait gizemli bir ilahiyi çözdü. Kil tabletlere yazılmış olan “Babil İlahisi”, antik Babil kentinin ihtişamını gözler önüne seriyor ve kent sakinlerinin günlük yaşamına dair yeni bilgiler sunuyor. Keşfin ayrıntıları, Iraq dergisinde yayımlandı.

Yıldızlararası yeni bir cisim keşfedildi: ‘A11pl3Z’

ATLAS Gözlemevi, 1 Temmuz 2025’te A11pl3Z adlı yeni bir yıldızlararası cisim keşfetti. Bu cisim, ʻOumuamua ve Borisov’dan sonra Güneş Sistemi’nde tespit edilen üçüncü yıldızlararası obje oldu. A11pl3Z isimli cismin 3 Temmuz’da saat 22.00’de Virtual Telescope Project tarafından canlı yayında gözlemleneceği açıklandı.

2025 yılının ilk yarısındaki en iyi oyunlar belirlendi

2025 yılı bitmeden daha çok oyun çıkacak ancak yılın başından beri çıkan oyunları değerlendiren Metacritic, 2025’in şimdiye kadarki en iyi oyunlarını listeledi.

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!

WhatsApp Özet kullanıma sunuldu: Mesaj kaçırmaya son!

Meta’nın yapay zeka desteği ile kullanıma sunduğu yeni özellik sohbetleri yakalamayı artık çok daha kolay bir hale getiriyor.

vozol puff